Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
szczypiorek
-
majonez
-
matiasy
8 sztuk -
cebula czerwona
1 sztuka -
śmietana 12%
3 łyżki -
ser żółty
-
kiełbasa
-
ser camembert
-
jajko ugotowane na twardo
8 sztuk -
papryka
-
jabłko kwaśne
2 kilka szt.
Sposób przygotowania
Kroki postępowania

JAJKA W MAJONEZIE
Klasyk. Zawsze pierwsze znikają ze stołu. Jajka gotuję na twardo. Po obraniu dzielę na połówki i lekko przyprawiam solą i pieprzem. Na każde daję kleksa majonezu. Całość posypuję szczypiorkiem.

Jajka i cebulkę kroję w drobną kosteczkę. Matiasy wcześniej namoczone w mleku kroję na mniejsze kawałki. Do jabłek i cebuli dodaję śmietanę, majonez i sól z pieprzem. Układam pierzynę na śledzie.

Nadziewam na nie to co akurat mam w domu i się do tego nadaje. Tym razem była to kolorowa papryka, ser żółty i kiełbasa wiejska. Na środku deski z koreczkami królował ser camembert z orzechami włoskimi.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się