Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Umba czyli wieprzowina po filipińsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 kg łopatki wieprzowej bez kości
4 duże ząbki czosnku obrane i drobno posiekane
szklanka wody
2 łyżki ciemnego sosu sojowego
2 łyżki ciemnego cukru
pół szklanki octu winnego

Przepis i sposób przygotowania na: Umba czyli wieprzowina po filipińsku

MIęso umyc, osuszyc i pokroic na 2-centymetrowe kawałki.
Do rondla wlac wodę, dodac wszystkie przyprawy, zagotowac i włożyc pokrojone na kawałki mięso, ponownie zagotowac. Dusic pod przykryciem n amałym ogniu, aż mięso będzie miękkie, a sos gęsty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak