Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ulubiony pęczaczek na masełku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza pęczak 1 szkl
masło 1 łyzka
sól
dynia pestki
słonecznik łuskany
rukola
cytryna
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Ulubiony pęczaczek na masełku

Pęczak płuczemy, odcedzamy, wrzucamy do garnka, zalewamy 2,5 szkl wrzątku, dodajemy masło, sól himalajską oraz pestki dyni, ziarno słonecznika i piniole, miszamy, przykrywamy przykrywka i gotujemy do miękkości. Studzimy.

Rukolę myjemy, osuszamy i wrzucamy do miski. Pęczak mieszamy i doadjemy do rukoli. Pestki dyni prażymy na suchej patelni i dodajemy do pęczaku. Skrapiamy solkiem z cytryny i olejem rzepakowym tłoczonym na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 13.05.2016 12:07
dziękuję :)
krokus 11.05.2016 22:57
Smacznie i zdrowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak