Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ulubiona fasola

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 500 g
sól 1/2 łyżki
woda
olej do smażenia 7 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ulubiona fasola

Końcówki fasolek odciąć.Następnie fasolę dokładnie umyć,wrzucić do garnka.Wlać tyle wody, aby fasolka w całości była nią przykryta.Gotować około godziny, do miękkości.Odcedzić.Patelnię rozgrzać.Wlać olej,dodać bułkę tartą.Smażyć około minuty, do złotego koloru.Następnie wrzucić ugotowaną fasolę i cały czas mieszając smażyć jeszcze dwie minuty.Podawać na ciepło.W razie potrzeby dosolić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak