Ulubiona fasola

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    500 g
  • sól

    1/2 łyżki
  • woda

  • olej do smażenia

    7 łyżek
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Końcówki fasolek odciąć.Następnie fasolę dokładnie umyć,wrzucić do garnka.Wlać tyle wody, aby fasolka w całości była nią przykryta.Gotować około godziny, do miękkości.Odcedzić.Patelnię rozgrzać.Wlać olej,dodać bułkę tartą.Smażyć około minuty, do złotego koloru.Następnie wrzucić ugotowaną fasolę i cały czas mieszając smażyć jeszcze dwie minuty.Podawać na ciepło.W razie potrzeby dosolić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat