Ule orzechowe i kokosowe

Ule orzechowe i kokosowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier puder

    200 g
  • białko

    1 szt
  • masło

    125 g
  • cukier puder

    150 g
  • sok z pomarańczy

    50 ml
  • spirytus

    50 ml
  • żółtko jajek

    3 szt
  • andrut

  • orzechy włoskie

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Ule orzechowe i kokosowe

Kroki postępowania

Krok 1 - Ule orzechowe i kokosowe foto
Orzechy zmielić.
Krok 2 - Ule orzechowe i kokosowe foto
Orzechy, cukier puder i białko zmiksować razem
Kokos, cukier puder i 2 białka zmiksować razem.
Krok 3 - Ule orzechowe i kokosowe foto
Robimy nadzienie do uli:
Masło i cukier puder miksujemy na puszystą masę na koniec dodajemy sok pomarańczowy i spirytus.
Krok 4 - Ule orzechowe i kokosowe foto
Uzyskaną masą kokosową lub orzechową wypchać foremki na ule i zrobić w środku dziurkę palcem na nadzienie
Krok 5 - Ule orzechowe i kokosowe foto
Szprycą lub łyżeczką nalewamy do dołka nadzienie alkoholowe (spirytus można pominąć dla wersji Uli bezalkoholowych)
Krok 6 - Ule orzechowe i kokosowe foto
Ule przykrywamy andrutem i delikatnie wyjmujemy z foremek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

rjustysia 06.01.2013 22:03
Nigdy nie spotkałam się z takimi ciasteczkami ani nawet formami, ale są fantastyczne!
Cukiereczek13 27.12.2012 15:08
są wspaniałe ;) bardzo, ale to bardzo mi się podobają :)
stokrotka 26.12.2012 15:38
muszę zakupić foremki i zabrać się do roboty!
Isia 23.12.2012 16:22
fajne
EWI 21.12.2012 14:41
rewelacja
EWI 21.12.2012 14:41
rewelacja
Mysiunia 21.12.2012 13:39
Świetnie wygląda, na pewno pysznie smakuje, ale chyba robienie takich uli jest bardzo czasochłonne? Podoba mi się :)
-Natka- 21.12.2012 10:15
bardzo podobają mi się "ciasteczka" z tych foremek, Twoje tak smakowicie wyglądają.
EmciaPichci 21.12.2012 09:11
woow ciekawy pomysł!
aisoglam 21.12.2012 08:19
Fajny pomysł :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat