Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ule nieco kokosowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 20 dkg
cukier puder 2 łyżki
mleko w proszku 2 łyżki
mleko skondensowane niesłodzone 1/3 szklanki
wiórki kokosowe 10 dkg
kakao 1 łyżeczka
Biszkopty 20 waniliowe
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ule nieco kokosowe

Biszkopty i wiórki zmielić w blenderze (oddzielnie). Z podanych składników (oprócz kakao) zagnieść masę. Masa powinna być średnio twarda, co korygujemy ilością mleka skondensowanego (należy wlewać je stopniowo podczas wyrabiania masy). Foremki na ule wysypujemy od środka cukrem pudrem i mocno ubijamy w nich masę. Gdy zużyjemy ½ masy, do reszty dodajemy kakao i niezbyt dokładnie wyrabiamy (tak, aby masa pozostała dwukolorowa). Resztą masy wypełniamy foremki. Gotowe ule układamy na oprószonym cukrem pudrem talerzyku i wkładamy do lodówki na minimum ½ godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kochanyptysiu 08.07.2011 22:54
swietne,moja corka bylaby zachwycona,tylko musze znalezc takie foremki
Gosia32
Gosia32 06.05.2011 08:59
wygląda super;]
eli82 31.03.2011 09:21
dzieło sztuki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak