Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ule kakaowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciastka maślane 200 gram
cukier puder 100 gram
masło 60 gram
kakao 2 łyżki
mleko skondensowane niesłodzone 2 łyżki
spirytus 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ule kakaowe

Kroki postępowania

1
Ciastka pokruszyć w blenderze na mąkę. Dodać kakao.
Krok 1 - Ule kakaowe foto
2
Masło z temperatury pokojowej ucieramy z cukrem pudrem.
Krok 2 - Ule kakaowe foto
3
Do skruszonych ciastek z kakao dodać masło, mleko skondensowane i spirytus. Dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Ule kakaowe foto
4
Foremki do uli oprószyć cukrem pudrem i napełnić gotową masą.
Krok 4 - Ule kakaowe foto
5
Gotowe ułożyć na papierze do pieczenia i schładzać w lodówce conajmniej godzinę :)
Krok 5 - Ule kakaowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

UrszulaS 01.10.2016 10:55
Wyglądają cudownie
halina17 30.09.2016 21:15
Dobry przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak