Ule

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masa na ule:

  • cukier puder

    200 gram
  • orzechy

    200 gram
  • białko

  • cukier puder

    1 szklanka
  • mleko w proszku

    1 szklanka
  • żółtko jajek

    5 sztuk
  • jajko

    1 całe
  • wódka

    pół szkalnki
  • spirytus

    pół szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masa na ule:
1. Zmielone orzechy, cukier puder i białko łączymy ze sobą i wyciskamy w foremce ule.

Masa alkoholowa do wypełnienia uli:
1. Wszystkie składniki lączymy ze sobą i mieszamy. Wlawamy do uli i od dołu "zaklejamy" opłatkiem.

Smacznego :)
ule

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iziona 19.02.2012 16:00
Fajne są te ule, muszę koniecznie sobie sprawić taką formę
cooleczka 19.02.2012 15:38
fajne
1j1o1l1a1 19.02.2012 15:03
ciekawie wyglądają :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat