Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uklejki w occie

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

uklejki świeżo złowione 1 kg
cebula 1 szt
ocet 10 % 1,5 szk
woda 3 szk
sól 1 łyżka
cukier 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
mąka
olej do smażenia
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
Ziele angielskie całe Prymat 6 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Uklejki w occie

Rybki umyć, wypatroszyć i odciąć głowy. Następnie delikatnie posolić. Każdą rybkę obtaczać w mące i smażyć na oleju. Do garnka wlać ocet i wodę, dodać sól, cukier, liście laurowe, gorczycę, ziele angielskie i wszystko razem zagotować. Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Dodać do gorącej zalewy lecz nie gotować. Do szklanego naczynia przełożyć ryby, zalać zalewą wraz z przyprawami i cebulą. Odstawić do lodówki na 48 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 11.10.2013 09:50
niezły przepis
Wojt@s
Wojt@s 16.09.2013 09:11
muszę sam spróbować
barbara11561 12.09.2013 09:27
takich rybek jeszcze nie jadłam:)
caralajna 12.09.2013 09:09
ryba w occie jest pyszna
Zdzisław 11.09.2013 20:28
takie zapasy to lubię na zimę
Pyszota 10.09.2013 20:10
ciekawy pomysł
Marta11 10.09.2013 20:04
kazda rybka w occie jest pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak