Przepis i sposób przygotowania na: Ufo - ciasto czekoladowo żurawinowe
Kroki postępowania
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 min. Po czym poczekać aż ostygnie i przeciąć na pół.
Do 0,5 kubka zimnej wody wsypać budyń czekoladowy i galaretkę wiśniową, dobrze wymieszać. W garnuszku zagotować 1 szklankę mleka z rozpuszczonym w pół kieliszka gorącej wody słodzikiem, malibu wlać wymieszany budyń z galaretką, mieszać szybko i jak zacznie bulgotać zdjąć z ognia. Ostudzić i zmiksować w robocie kuchennym z masłem i 10 żurawinkami.
DO DEKORACJI:
Dżem wiśniowy zblendować z łyżką masy budyniowej, dodać rozdrobnione migdały i wymieszać łyżką. Wsadzić masę do szprycy i wstawić do zamrażarki na 15 min.