Udziki z chrupiącą skórką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziki z kurczaka

    8 szt.
  • olej rzepakowy

    4 łyżki
  • sos teriyaki

    1 łyżka
  • przyprawa do kurczka Prymat

    1 opakowanie
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Udziki z chrupiącą skórką foto
W szklanym naczyniu wymieszać olej rzepakowy, sos teriyaki, przyprawę do kurczaka oraz po pół łyżeczki chili pieprzu cayenne i imbiru.
Krok 2 - Udziki z chrupiącą skórką foto
Udziki z kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. Natrzeć solą, a następnie przygotowaną marynatą. Odstawić w chłodne miejsce na 1,5 godziny.
Krok 3 - Udziki z chrupiącą skórką foto
Udziki ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Krok 4 - Udziki z chrupiącą skórką foto
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C. Piec 40 minut. Następnie zwiększyć temperaturę do 200°C i włączyć w piekarniku tylko górną grzałkę. Piec kolejne 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
tomek18 24.10.2012 20:59
lubię takie mięsko
MAR3STA 06.06.2012 09:16
aromatyczne i chrupiące mięsko
Jolanta40 03.04.2012 22:43
smakowite te udziki :)
aginaa 25.03.2012 17:29
uwielbiam takiego kurczaczka
sylwia / sytofala 22.03.2012 20:55
oj chrupie , chrupie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat