udziki w miodzie

udziki w miodzie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udżce, pałki co kto woli

    10 szt
  • miód

    1 szt
  • Czosnek suszony Prymat

    1 szt
  • oregano

    1 szt
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 szt
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ja osobiście wolę piec udźce ale mogą być całe udziki lub same pałeczki. Mięso dokładnie myjemy, osuszymy. Każdy kawałek z osobna obsypujemy vegetą, czosnkiem w granulkach, majerankiem, oregano i papryką słodką układamy w blaszce wysmarowanej delikatnie tłuszczem (może być masło)
Wkładamy do piecyka. Gdy kurczak się zarumieni wyciągamy blaszke i każdy kawałek polewamy dużą stołowa łyzką miodu.
Ponownie wkładamy do piecyka i pieczemy w sumie ok 60 min w temp 180-190 stoipni.
Gdy miód nie jest żadki przed polaniem słoiczek należy włożyć do garnuszka z wodą i zagotować by uzyskał płynną kosystencje

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 12.01.2015 14:35
bardzo dobre
Bernadeta1 05.11.2013 10:01
bardzo lubię mięsko w miodzie
dianix 12.01.2012 20:46
ja lubie bardzo
Iwona51 27.05.2011 22:46
pycha
jignasiak7 09.01.2011 12:18
uwielbiam z miodem udziki pyszne
Ewa92 25.11.2010 14:10
robię na obiad jutro :)
iwa643 13.07.2010 07:23
lubie takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat