Udziec z kurczaka z piekarnika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec z kurczaka

    6 szt
  • Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • czosnek

    9 ząbków
  • oliwa

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udźce myjemy, a następnie wrzucamy do sporego naczynia, posypujemy przyprawami, polewamy oliwą. Czosnek siekamy drobno na deseczce. Im więcej czosnku tym lepiej, uzyskamy piękniejszy aromat. Zostawiamy na jakiś czas w lodówce, widoczne na zdjęciu kurczaki siedziały w lodówce całą noc. W piekarniku pieczemy udźce ok. 1,5 h w temperaturze 180 ºC.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mariusz14 17.08.2012 11:17
dobre
Adamorek 10.08.2012 23:45
konkretne
Katarzyna87 22.07.2012 11:31
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat