Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udziec z kurczaka z piekarnika

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec z kurczaka 6 szt
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
czosnek 9 ząbków
oliwa
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Udziec z kurczaka z piekarnika

Udźce myjemy, a następnie wrzucamy do sporego naczynia, posypujemy przyprawami, polewamy oliwą. Czosnek siekamy drobno na deseczce. Im więcej czosnku tym lepiej, uzyskamy piękniejszy aromat. Zostawiamy na jakiś czas w lodówce, widoczne na zdjęciu kurczaki siedziały w lodówce całą noc. W piekarniku pieczemy udźce ok. 1,5 h w temperaturze 180 ºC.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariusz14 17.08.2012 11:17
dobre
Adamorek 10.08.2012 23:45
konkretne
Katarzyna87 22.07.2012 11:31
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak