Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udziec z kurczaka pieczony na kapuście kiszonej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec z kurczaka 5 szt
kapusta kiszona 80 dag
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 5 łyżeczek
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
olej 5 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Udziec z kurczaka pieczony na kapuście kiszonej

Czosnek przecisnąć przez praskę. Olej wymieszać z przyprawą do kurczaka, papryką i czosnkiem. Udziec z kurczaka umyć, osuszyć i natrzeć przygotowaną marynatą. Odstawić na noc do lodówki.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć najpierw kapustę kiszoną, a na nią mięso z kurczaka. Naczynie przykryć. Piec 90 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie zdjąć przykrywkę i piec jeszcze 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 23.03.2017 16:34
super danie :)
Malinka 23.03.2017 13:15
Smakowita propozycja!
Edith85 22.03.2017 20:54
Pyszne danie
Wafelek2601 22.03.2017 20:26
Bardzo smaczny
wyattearp 22.03.2017 20:00
ale bym zjadła
Bernadeta1 22.03.2017 19:59
smaczne jedzonko
Janina 22.03.2017 16:46
Pyszne danie;))
adelajda 22.03.2017 14:02
dobry obiadek
Grazyna0211 22.03.2017 13:39
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak