Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udziec z kurczaka pieczony na kapuście

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec z kurczaka 6 szt
kapusta biała 1 kg
cebula 3 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Udziec z kurczaka pieczony na kapuście

Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju, kapustę poszatkować, udziec z kurczaka umyć, osuszyć i obficie obsypać z każdej strony przyprawą do kurczaka. W naczyniu żaroodpornym ułożyć najpierw kapustę, cebulę i na wierzchu mięso z kurczaka. Naczynie przykryć. Piec 90 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie zdjąć przykrywkę i piec jeszcze 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 21.01.2017 15:53
smaczny obiadek
KORAL 20.01.2017 17:22
Prosto i smacznie :)
Grazyna0211 20.01.2017 17:21
smaczne danie
Janina 20.01.2017 16:35
Świetne danie ;))
RenataZ-et 20.01.2017 14:36
super danie
Konczi 20.01.2017 14:19
Pyszna propozycja :)
Mniam 20.01.2017 14:12
Pyszności, uwielbiam takie dania :)
Edith85 20.01.2017 12:50
Też robię:) pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak