Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udziec z indyka zwijany

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka 800-900 g
olej rzepakowy 50 ml
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
musztarda 1-2 łyżki
miód 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
ząbki czosnku 1 szt
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Udziec z indyka zwijany

Kroki postępowania

1
Przygotować udziec ,umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.
Krok 1 - Udziec z indyka zwijany foto
2
Wykroić kości i rozkroić tak aby powstał płat wiekszy
Krok 2 - Udziec z indyka zwijany foto
3
Przygotować marynatę .
Krok 3 - Udziec z indyka zwijany foto
4
Rozbić mięso tłuczkiem.
Krok 4 - Udziec z indyka zwijany foto
5
Posmarować marynatą i włożyć do lodówki na całą noc lub na 6-8 godzin
Krok 5 - Udziec z indyka zwijany foto
6
Wyjąć z lodówki i zwinąć w rulon ,spiąć wykałaczkami
Krok 6 - Udziec z indyka zwijany foto
7
Wstawić do piekarnika przykryte folią aluminiową ,piec w 170 stopniach około 45 minut .
Krok 7 - Udziec z indyka zwijany foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 19.01.2017 21:32
Wygląda bardzo apetycznie
Wacław 27.12.2016 14:37
apetyczne mięsko :-)
Diana Rusiłowicz 24.12.2016 01:35
Apetycznie wygląda.
Ada-Gaba 22.12.2016 16:48
lubimy indycze mięso
agnieszka214 20.12.2016 17:08
Pycha takie miesko lubię
Mniam 20.12.2016 16:49
Bardzo lubię to mięso, pyszne!
w mojej kuchni 20.12.2016 16:38
i na ciepło i na zimno jest dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak