Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udziec z indyka zapiekany z selerem naciowym

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieprz, sól 1 do smaku
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
cebula 2 sztuki
czosnek 4 ząbki
seler naciowy 1/2 sztuki
brokuł 1/4 sztuki
marchewka 2 sztuki
olej rzepakowy 1 do smaku
pietruszka świeża 5 gałazek
udziec z indyka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Udziec z indyka zapiekany z selerem naciowym

Kroki postępowania

1
W miedzy czasie podlewam mięso wodą. Seler naciowy kroję na mniejsze kawałki, marchewkę obieram, myję i kroję na plastry.
Krok 1 - Udziec z indyka zapiekany z selerem naciowym foto
2
Mięso kroję i przekładam do garnka będzie się marynować Dodaję sól, pieprz, majeranek, cebulkę pokrojoną, trzy łyżki oleju, i czosnek. Mieszam wszystko i odstawiam na dobę do lodówki. Na drugi dzień mięso przekładam do brytfanny, i podpiekam do miękkości około 30 minut.
Krok 2 - Udziec z indyka zapiekany z selerem naciowym foto
3
Przesmażam warzywa na patelni. Brokuł gotuję aldente w osolonej wodzie. Warzywa doprawiam solą, i podaje razem z kawałkami indyka. Dekoruję pietruszką
Krok 3 - Udziec z indyka zapiekany z selerem naciowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 16.11.2013 13:09
pycha mięsko
gosia56 16.11.2013 10:41
alez pyszne danie
Łucja 15.11.2013 16:14
niezwykle apatyczne :)
Gary Michy 14.11.2013 19:01
Wygląda bardzo apetycznie :)
aisoglam 14.11.2013 17:24
Lubię takie dania :)
Mniam 14.11.2013 16:25
Smaczna porcja mięsa. Fajnie przyrządzona.
Kolorowa 14.11.2013 14:55
Bardzo fajne, lubię takie ;)
Olga_SK 14.11.2013 13:21
Pięknie i smakowicie podane :)
Joannasz3190 14.11.2013 12:55
Pyszności :)
Krzysztof15 14.11.2013 12:07
palce lizac pychota
Izabela9 14.11.2013 11:38
Pyszniutkie, bardzo lubie takie połączenia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak