Udziec z indyka zapiekany z selerem naciowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieprz, sól

    1 do smaku
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżka
  • cebula

    2 sztuki
  • czosnek

    4 ząbki
  • seler naciowy

    1/2 sztuki
  • brokuł

    1/4 sztuki
  • marchewka

    2 sztuki
  • olej rzepakowy

    1 do smaku
  • pietruszka świeża

    5 gałazek
  • udziec z indyka

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Udziec z indyka zapiekany z selerem naciowym foto
W miedzy czasie podlewam mięso wodą. Seler naciowy kroję na mniejsze kawałki, marchewkę obieram, myję i kroję na plastry.
Krok 2 - Udziec z indyka zapiekany z selerem naciowym foto
Mięso kroję i przekładam do garnka będzie się marynować Dodaję sól, pieprz, majeranek, cebulkę pokrojoną, trzy łyżki oleju, i czosnek. Mieszam wszystko i odstawiam na dobę do lodówki. Na drugi dzień mięso przekładam do brytfanny, i podpiekam do miękkości około 30 minut.
Krok 3 - Udziec z indyka zapiekany z selerem naciowym foto
Przesmażam warzywa na patelni. Brokuł gotuję aldente w osolonej wodzie. Warzywa doprawiam solą, i podaje razem z kawałkami indyka. Dekoruję pietruszką

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 16.11.2013 13:09
pycha mięsko
gosia56 16.11.2013 10:41
alez pyszne danie
Łucja 15.11.2013 16:14
niezwykle apatyczne :)
Gary Michy 14.11.2013 19:01
Wygląda bardzo apetycznie :)
aisoglam 14.11.2013 17:24
Lubię takie dania :)
Mniam 14.11.2013 16:25
Smaczna porcja mięsa. Fajnie przyrządzona.
Kolorowa 14.11.2013 14:55
Bardzo fajne, lubię takie ;)
Olga_SK 14.11.2013 13:21
Pięknie i smakowicie podane :)
Joannasz3190 14.11.2013 12:55
Pyszności :)
Krzysztof15 14.11.2013 12:07
palce lizac pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat