Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udziec z indyka z warzywami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 0,5 szklanki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczki
por 1/4 szt
pieczarki 10 szt
sól
pieprz
indyk 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Udziec z indyka z warzywami

Udziec z indyka kroimy, namaczamy w oliwie i czosnku na około 1 godzinę. Oliwy nie odlewamy tylko smażymy na niej na delikatnym ogniu. Dodajemy gdy z obu stron już się mięso usmaży marchewkę pokrojoną na nieco większe kawałki, przykrywamy. Pod koniec dodajemy pokrojonego pora i pieczarki umyte, jeszcze chwilkę dusimy pod przykryciem około 7 minut. Przyprawiamy sola i pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 12.02.2014 21:25
Smaczny pomysł.
jowant 12.02.2014 15:27
pyszności z górnej półki ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak