Udziec z indyka z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec z indyka

    1.5 kg
  • por

    1 szt
  • woda

    100 ml
  • papryka czerwona

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżka
  • czosnek granulowany

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • Bazylia suszona Prymat

    1 łyżka
  • Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • chilli

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udziec z indyka myjemy wkladam do naczynia żaroodpornego. Udziec nacieram przylrawami. Pieczarki myję a nastepnie kroję w plastry. Nastepnie obkladam udziec.

Do naczynia wkładam również ząbek czosnku oraz zielone części pora. Całość podlewam ok 150 ml wody. Na koniec posypuję suszoną cebulką.
Pieke pod przykryciem ok 1 godzinę 40 min. W 180 stopniach.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat