Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udziec z indyka z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec z indyka 1.5 kg
por 1 szt
woda 100 ml
papryka czerwona 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
sól do smaku
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1 łyżeczka
chilli 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Udziec z indyka z pieczarkami

Udziec z indyka myjemy wkladam do naczynia żaroodpornego. Udziec nacieram przylrawami. Pieczarki myję a nastepnie kroję w plastry. Nastepnie obkladam udziec.

Do naczynia wkładam również ząbek czosnku oraz zielone części pora. Całość podlewam ok 150 ml wody. Na koniec posypuję suszoną cebulką.
Pieke pod przykryciem ok 1 godzinę 40 min. W 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak