Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udziec z indyka w ziołach z szynkowara

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udziec z indyka 1,2 kg mięsa
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 17 gram
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 10 gram
Pieprz czarny mielony Prymat 1 mała łyżeczka
mieszanka ziół do peklowania mięsa 1 łyżeczka
woda 20 ml

Porada

Samego mięsa potrzebujemy 1,2kg. Użyłam mieszanki ziół Babci Leokadii.

Przepis i sposób przygotowania na: Udziec z indyka w ziołach z szynkowara

Udziec z indyka odkroić od kości i zdjąć skórę. Mięso pokroić w kostkę. Dodać przyprawy i wodę. Dokładnie wymieszać.
Przełożyć do szynkowara, zamknąć i pozostawić na dwie doby. Po tym czasie parzymy dwie godziny w 80stopniach.
Po dwóch godzinach parzenia odlewamy gorącą wodę i do garnka wlewamy zimną i studzimy.
Po 12 godzinach jak wystygnie wyjmujemy i zjadamy :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 25.04.2016 18:52
super taka domowa wędlina
ania2610 25.04.2016 12:57
pyszna jest taka wędlinka!
Alex_M 25.04.2016 11:34
domowa wędlina zawsze dobra :)
Mniam 25.04.2016 11:00
Fajny pomysł. Z udźcem nie próbowałam, ale bardzo mi się podoba.
Motorek 25.04.2016 09:07
wygląda smacznie
2milutka 25.04.2016 08:13
pysznie u Ciebie
Maridka19 25.04.2016 06:08
Pyszne mięsko:)
adelajda 24.04.2016 21:42
Wiesz co jesz :)
Kolorowa 24.04.2016 20:59
uwielbiam takie domowe "szyneczki" ;)
Beatris 24.04.2016 20:57
Bardzo apetyczna domowa wędlinka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak