Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udziec z indyka pieczony w ziołach prowalsalskich

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec z indyka 1,5 kg.
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 opakowanie
czosnek 3 ząbki
musztarda 2 łyżki
olej 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Udziec z indyka pieczony w ziołach prowalsalskich

W miseczce wymieszaj zioła z olejem i musztardą ,dodaj zmiażdżone ząbki czosnku.

Udziec umyj ,osusz i posyp solą i pieprzem oraz natrzyj marynatą ,odstaw na co najmniej 4 godziny.

Piecz około 1,5 godziny w 170 stopniach.

Podawaj na ciepło z ulubioną surówką .

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

NiePieprz.pl 02.10.2016 08:11
Wygląda pysznie :)
Mama niejadka 01.10.2016 20:34
Pyszne mięsko
Beatris 01.10.2016 19:10
Apetycznie przygotowane mięsko, z chęcią zjadłabym takie na obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak