Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udziec z indyka gotowany

3.0
(20)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka 1,5 kg
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat 1 opakowanie
ząbek czosnku 5-7 ząbków
sól 1 łyżeczkaa na litr

Przepis i sposób przygotowania na: Udziec z indyka gotowany

Mięso natrzeć przyprawą do indyka i pozostawić w suchej marynacie na dobę. Do garnka wlać wodę, na każdy litr wody wsypać 1 płaska łyżeczkę soli. Czosnek obrać i ząbki wrzucić do wody. Włożyć mięso. Włączyć na mały gaz i przykryć garnek pokrywką, i gotować 56 minut od zagotowania wody. Wyłączyć i odczekać 15 minut. Znowu zagotować 1-2 minuty od momentu aż zacznie się gotować. Pozostawić w garnku z woda do wystygnięcia. Wyjąć i podawać np. jako wędlina na kanapki :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 24.04.2015 08:00
gotowane mięsko jest najlepsze
gosia56 26.12.2014 09:16
pyszne mięsko;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak