udziec z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec z indyka

  • jabłka

    2
  • pieczarki

    5-6
  • cebula

    1
  • sól i pieprz do smaku

  • kapusta czerwona

    1/2 główki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czerwoną kapustę poszatkować, jabłka zatrzeć na tartce o grubych oczkach, cebulę pokroić w kostkę zaś pieczarki w plasterki. Udziec z indyka podzielić na kawałki następnie chwilkę go podsmażyć przełożyć do garnuszka zalać np. dowolnym bulionem lub wodą i gotować wraz z warzywami do miękkości. na końcu w razie potrzeby doprawić do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnik 15.08.2011 22:18
ciekawe
mili_kati 19.11.2010 15:52
musze spróbować
pacpaw 10.10.2010 00:51
indyk ma troszkę specyficzny smak ale go uwielbiam :) przepis zdecydowanie do wypróbowania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat