udziec z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 kg udźca indyczego ze skórką

  • 4 plastry sera żółtego

  • 3 ząbki czosnku

  • 1 pomidor pomarańczowy

  • 4 listki laurowe

  • 4 ziela angielskie

  • łyzeczka sosu sojowego

  • przyparawa do kurczaka

  • czosnek w proszku

  • pół szklanki wina białego wytrawnego

  • łyżeczka mąki

  • papryka czerwona

    1 szt
  • ogórki kiszone

    4 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso umyć , wyciągnąć kość, , dać do miseczki i posypać przyprawą do kurczaka, czosnkiem w proszku, połową sosu sojowego, odstawić na kilka godzin, potem w środek mięsa ułożyć 2 małe ogóreczki kiszone , dwa kawałki czerwonej papryki, i ser żółty , zwinąć mięso w roladę i spiąć skórkę z obu stron wykałaczkami, dać do naczynia żaroodpornego i natrzeć z wierzchu mięso przyprawami i naciąć skórkę w szachownicę, obok mięsa pokroić drobno paprykę, ogórki i pomarańczowy pomidor oraz czosnek, dodać 2 łyżki oleju do tego, ziele angielskie i liście laurowe. wstawić do piekarnika , najlepiej piec pod przykryciem . Po godzinie wlać wino i piec jeszcze pół godziny , potem wyjąć z piekarnika , mięso dać na talerz jak ostygnie to je pokroić, a sos gotować jeszcze na wolnym ogniu niech trochę odparuje woda rozpuścić w nim mąkę i zagotować podawać z szyszkami ziemniaczanymi.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna169Hosz 05.08.2013 23:42
Apetycznie wygląda.
ankaryba 07.05.2013 07:57
mi smakuje :-)
iknkirke 20.09.2011 11:33
super
Rogalik 06.07.2011 22:50
na pewno smaczne
Kopiko1983 12.05.2011 22:26
Mniam, mniam...
kome 03.05.2011 12:01
kuszący
Justyna Jussstiii 11.03.2011 15:12
wow super wygląda
irenka 22.02.2011 17:05
dobry przepis,warto spróbować
misia53 17.01.2011 22:57
Pięknie wygląda
gusia1000 06.01.2011 00:11
Super wygląd.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat