udziec z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec z indyka

    ok. 1.2 kg
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1-2 łyżeczki
  • czosnek

    1-2 ząbki
  • wino czerwone

    1/2 szklanki
  • kapusta czerwona

    1/2 główki
  • jabłko

    2 sztuki
  • gruszka

    1 sztuka
  • kawałek pora

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udziec z indyka dokładnie umyć a następnie natrzeć go ziołami, czosnkiem i polać winem. Zostawić w spokoju na ok. 2 godzinki. Następnie przełożyć go na patelnie i podsmażyć. Przelać marynatę i dodać poszatkowaną kapustę czerwoną, jabłka, gruszkę oraz pokrojonego w cienkie paseczki pora. Całość dusić do miękkości. Mięso można podlać dowolnym bulionem w czasie duszenia gdyby okazało się, że jest za mało.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 29.07.2012 22:13
dobre mięsko z takiego udźca jest
Kate131 07.05.2012 07:40
dobre
cukiereczek 20.03.2012 09:16
mniam
mic 14.10.2011 11:16
zjadłbym go;d

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat