Udziec jagnięcy z warzywami

Udziec jagnięcy z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec jagnięcy

    4 szt
  • wywar rosołowy

    1/2 l
  • maślanka

    1 l
  • marchewki

    35 dkg
  • pory

    35 dkg
  • ziemniaki

    50 dkg
  • olej

    3-4 łyżki
  • koncentrat pomidorowy

    2-3 łyżki
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • pietruszka korzeń

    1 szt
  • seler

    1 szt
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Udziec jagnięcy z warzywami

Mięso umy i zalac maślanką, wstawic do lodówki na 24 godziny. Warzywa obrac. Marchew, pory i pietruszkę pokroic w plastry. Seler i cebulę w kostkę. Mięso wyjęc z maślanki, opłukac i obsmażyc na oleju. Mięso wyjąc z patelni a włożyc warzywa (za wyjątkiem ziemniaków. Podsmażyc, dodac koncentrat i przyprawy, a po chwili zalac rosołem. Mięso włożyc do garnka, zalac warzywami i dusic około godziny. Następnie dodac pokrojone ziemniaki i dusic jeszcze około 45 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Grażyna13 18.09.2014 21:25
To by mi smakowało :)
Katarzyna/kate1980 21.06.2013 22:12
zapowiada sie apetycznie
Margo1 13.04.2013 17:06
rewelacja , jak dla mnie
Kate131 28.04.2012 08:18
fajny
ziutula
ziutula 23.07.2011 11:35
lubię takie mięsiwa...
alaaa 30.03.2011 13:21
wykwintne danie
alaaa 30.03.2011 13:21
wykwintne danie
Allice 08.11.2010 18:28
pyszny!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat