Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udziec jagnięcy

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec jagnięcy 1 sztuka
cebula 3 sztuki
marchew 4 sztuki
czosnek 1 główka
pietruszka 1 sztuka
por 1 sztuka
seler 1 sztuka
oliwa 250 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
wino czerwone 750 ml

Przepis i sposób przygotowania na: udziec jagnięcy

pora i cebulę szatkujemy, marchew, selera, pietruszkę ścieramy na grubej tarce, czosnek rozgniatamy, wsypujemy do dużego naczynia, dolewamy wino, oliwę, i wkładamy udziec. zostawiamy na noc do zamarynowania, następnego dnia udziec układamy w wytłuszczonej brytfannie, podlewamy marynatą i obkładamy warzywami, pieczemy w temperaturze 180-200 stopni aż do miękkości

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 14.02.2012 10:15
Fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak