Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udziec indyczy z miodem

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec indyczy 1 sztuka
miód 2 łyżeczki
soso sojowy 0,5 łyzeczki
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Udziec indyczy z miodem

przyprawę do drobiu mieszamy z oliwą i nacieramy umyty wcześniej i osuszony udziec po czym odstawiamy na pół godziny do lodówki. Po tym czasie wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w temperaturze 200stopni 15 minut na każde 400gram udźca. Pod konie pieczenia wierzch udźca smarujemy miodem wymieszanym z sosem sojowym i pieczemy jeszcze chwilę. Podajemy np z fasolka szparagową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak