Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udziec indyczy faszerowany cukinią otulony szynką parmeńską

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udziec z indyka około 1,5 kg.
szynka parmeńska 10 plastrów
cukinia 1 sztuka
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
natka pietruszki 1/2 pęczka
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Udziec indyczy faszerowany cukinią otulony szynką parmeńską

Mięso myję ,osuszam i lekko ubijam nadając kształt prostokąta ,solę i posypuję pieprzem.

Do miski ścieram cukinię , odsączam z nadmiaru wody, dodaję jajko posiekaną natkę pietruszki , sól, oraz biały pieprz, mieszam.

Na blacie układam folię aluminiową , plastry szynki układam taj aby jeden zachodził na drugi , kładę mięso , na mięso przekładam masę ,zawijam w rulon.

Mięso przekładam na blaszkę , piekę 1 godzinę w 180 stopniach, 10 minut przed końcem odwijam z folii.

Podaję na ciepło jako danie mięsne na obiad ,lub na zimno jako dodatek do pieczywa.
SMACZNEGO !!!!!!!!!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 29.09.2016 19:01
Pyszne miesko
KORAL 28.09.2016 00:04
Pyszne mięsko :)
halina17 27.09.2016 21:02
Smaczne danie.
ilka01 27.09.2016 15:34
pychota :)
dodi 27.09.2016 12:53
pysznie wygląda
Konczi 27.09.2016 12:37
Świetne mięsko na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak