udziec faszerowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec z kurczaka

    4 szt
  • pieczarki

    150 gram
  • mięso mielone

    100 gram
  • cebula

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - udziec faszerowane foto
Udźce trybujemy z kości
Krok 2 - udziec faszerowane foto
Oprószamy je przyprawami i chowamy do lodówki na godz
Krok 3 - udziec faszerowane foto
cebulkę szklimy na oliwie z oliwek , dodajemy mięso , po chwili dodajemy starte pieczarki i smażymy aż pieczarki puszczą sok a potem odparują . Doprawiamy do smaku solą i pieprzem , a gdy trochę przestygnie wbijamy do farszu jajko i mieszamy .
Krok 4 - udziec faszerowane foto
Udziec faszerujemy , a otwory spinamy wykałaczkami .
Krok 5 - udziec faszerowane foto
Pieczemy w temp 190 C około 50 minut do godziny ( ja zapiekam w rękawie do pieczenia ) .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 09.03.2013 09:40
extra obiadek
Maniek2 09.10.2012 19:22
pychota
Chojłówna 04.07.2012 17:46
poproszę jedno udko:D
Izabela/bella81 04.02.2012 10:07
świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat