Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udziec barani po myśliwsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udziec barani 1 kg
masło 15 dkg
jałowcówka 100 ml
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Udziec barani po myśliwsku

Udziec posolić, popieprzyć, posmarować dobrze ze wszystkich stron masłem; nabić na rożen i piec ok 1 godz. co jakiś czas polewając masłem. Na 5 minut przed zakończeniem pieczenia podgrzać jałowcówkę i polać nią udziec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak