Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udźce pieczone z papryką i pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

udka kurczaka 6 szt
pieczarki 4 szt
papryka czerwona 1 szt

marynata

miód płynny 3 łyżki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 op
cytryna 1/2 szt
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Udźce pieczone z papryką i pieczarkami

Udka myjemy i osuszamy. Do miski wlewamy miód, sok z cytryny, przyprawę do kurczaka, przeciśnięte ząbki czosnku, mieszamy. W takiej zaprawie trzymam udka całą noc. Do naczynia przekładamy udka, kroimy pieczarki i paprykę, naczynie przykrywamy i pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 45 minut. Otwieramy naczynie i jeszcze zapiekam ok 15 minut do przyrumienienia skórki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 27.10.2014 14:23
apetyczne mięsko
Wafelek2601 27.10.2014 10:51
Pyszniutko tutaj
Beatris 27.10.2014 09:23
Pysznie przyrumienione mięsko:)
Anna133 27.10.2014 09:14
ależ wspaniałości
olkaaa 27.10.2014 07:36
bardzo lubię
fotoviderek 27.10.2014 07:32
Pyszne mięsko :)
bhb8 27.10.2014 00:04
apetyczny obiad :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak