Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udko z kurczaka z piekarnika

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

noga z kurczaka 4 szt.
czosnek 4 ząbki
sól
pieprz
olej 2 łyżki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Udko z kurczaka z piekarnika

Kroki postępowania

1
Czosnek zgniatamy, dodajemy sól i pieprz i mieszamy z olejem. Udka z kurczaka nacieramy marynatą i wsadzamy do lodówki najlepiej na całą noc. Następnie wkładamy je do woreczka z fixem.
Krok 1 - Udko z kurczaka z piekarnika foto
2
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 30 minut. Można na blachę wyłożyć zamrożone frytki, i upiec "dwie pieczenie na jednym ogniu"
Krok 2 - Udko z kurczaka z piekarnika foto
3
Upieczone nogi wykładamy na talerz wraz z frytkami i surówką.
Krok 3 - Udko z kurczaka z piekarnika foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

florka 14.01.2014 10:39
bardzo dobre
marianp20 09.08.2013 20:31
pyszny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak