Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udko z kurczaka w panierce

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 sztuki
sól do smaku
mleko 1 szklanka
jajko 1 szklanka
tłuszcz do smażenia
mąka 1 szklanka
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udko z kurczaka w panierce

Udka z kurczaka umyć, oczyścić a następnie ugotować. Ugotowane przyprawić i odstawić na ok 30 min w chłodne miejsce. Jajko wymieszać z mlekiem. Moczyć w mące, następnie w jajku z mlekiem i w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju aż się zarumienią. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 10.09.2013 07:58
chętnie spróbuję
czekoladka_m 18.07.2013 12:28
Niezwykle apetyczne;)
RenataZ-et 28.09.2012 19:27
pyszny obiadek:)
IKrakowianka 20.04.2012 21:47
też często tak robię
caralajna 25.02.2012 22:56
prezentuje się wyśmienicie
Wafelek2601 02.01.2012 09:38
uwielbiam udka
kotlet 16.10.2011 23:39
mniam pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak