Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udko z kaczki pieczone w warzywach

2.0
(4)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kacze udka 3 sztuki
cebula biała 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Przyprawa do mięs Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udko z kaczki pieczone w warzywach

Udka z kaczki należy dokładnie umyć, osuszyć i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

Cebulę pokroić w talarki, marchewkę i pietruszkę w paski. Pokrojonymi warzywami obłożyć mięso z kaczki. Mięso wcześniej oprószyć przyprawą do mięs, pieprzem, solą, przyprawą kucharek oraz skropić olejem.

Piec w piekarniku około 1,5 godziny aż mięso będzie miękkie. Podawać z kaszą lub ziemniakami. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrzej10 05.10.2012 07:58
mniam mniam
Andysz 01.10.2012 14:57
mniammm mniamm;)
miroslawa 01.10.2012 14:09
Pyszne!
jerry1 01.10.2012 13:29
smaczne
Kekerboom 01.10.2012 12:39
pycha
Krystyna15 01.10.2012 12:11
świetnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak