Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udko pieczone z cebulką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka 2 sztuki
cebula 1 sztuka
przyprawa do grila wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Udko pieczone z cebulką

Kroki postępowania

1
Udka wymyć, osuszyć, następnie skropic oliwą. Ułożyć je w formie i obsypać z każdej strony przyprawami: przyprawą do grila, sola, pieprzem, ewentualnie też słodka papryką. Cebulę obrać i pokroić na kawałki, obłożyć nią udka.
Krok 1 - Udko pieczone z cebulką foto
2
Udko wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i piec, przewracając je w trakcie pieczenia.
Krok 2 - Udko pieczone z cebulką foto
3
Gdy mięso w środku jest miękkie i dopieczone, a z wierzchu rumiane, można wyciągać. Podawać z surówkami i frytkami, ziemniakami lub pieczywem.
Krok 3 - Udko pieczone z cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Puszcza 16.08.2012 09:52
proste a bardzo smaczne na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak