Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udko nadziewane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko 5 szt
pieczarki 15 dkg
mięso mielone 20 dkg
sól
Pieprz biały mielony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1 szt
olej
wykałaczki
przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: udko nadziewane

pieczarki kroimy w kostke i lekko obgotowujemy, z udka wyciągamy kości i lekko rozbijamy tłuczkiem nacieramy przyprawami na każdy nakładamy przyprawione mięso i pieczarki. zwijamy roaldki i spinamy wykałaczkami. jajko rozkłócamy i każdą roladkę maczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej smażymy w głebokim oleju

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 17.07.2013 09:08
pycha mięsko
bgs1984 27.06.2012 17:11
mniam
marzenciak1985 27.06.2012 17:04
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak