Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udko kurczaka z żurawiną

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka zagrodowego 4 szt
żurawina 1/2 szklanki
limonka 1 sztuka
tymianek wg uznania
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat 2 łyżeczki
wino białe 1/2 szklanki
oliwa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: udko kurczaka z żurawiną

dzień wcześniej przygotowuję kurczaka , z soli, słodkiej papryki,pieprzu białego,żurawiny ,wina i oliwy robię marynatę ,nacieram kurczaka i odstawiam ( najwygodniej na noc )
rano nastawiam piekarnik na 200 stopni .
kurczaka przekładam do żaroodpornego naczynia ,zalewam marynatą ,pół limonki wyciskam na kurczaka ,posypuję tymiankiem ( ja mam mrożony) zawijam w folię aluminiową i na 2 godz. do piekarnika , po 2 godzinach zdejmuję folię i piekę około 15 minut do zrumienienia skórki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 12.01.2014 19:11
Żurawina pysznie smakuje z mięskiem :)
Ania84 12.01.2014 18:31
super wyglada
Marta1986 12.01.2014 16:10
apetycznie wygląda
Agata3 12.01.2014 15:48
Pyszny obiadek;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak