Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka zapiekane w musztardzie

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 2 sztuki
czosnek 3 ząbki
sól 1/4 łyżeczki
pieprz 1/4 łyżeczki
cebula 1 sztuka
Musztarda francuska Prymat 4 łyżki
rozmaryn 2 gałązki
Papryka słodka mielona Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka zapiekane w musztardzie

Udka solimy,pieprzymy i posypujemy czerwona papryką oraz nacieramy czosnkiem. Odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Przed pieczeniem udka smarujemy musztardą francuską i posypujemy rozmarynem. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym w 180 stopniach przez godzinę. W połowie pieczenia udka odwracamy na drugą stronę i posypujemy też posiekaną w pióra cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mw926 29.09.2014 15:12
ciekawe jak smakuje , wygląda nie źle
jasiek 29.09.2014 11:17
takiego lubię
Róża1 28.09.2014 22:18
bardzo smaczne mięsko !!!!!
Kejti 28.09.2014 21:48
Fajne mięsko :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak