Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z rzodkiewką.

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka ugotowane 2 szt
cebula 0,5 szt
masło klarowane 2 łyżki
rzodkiewki pęczek 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z rzodkiewką.

Rzodkiewki obgotować przez kilka minut w osolonej wodzie.
Pokrojoną cebulę zeszklić na maśle ,dołożyć udka z rosołu, przepędzlować masłem, obłożyć odcedzoną rzodkiewką ,wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 10min.
Jeżeli chcemy udka zrumienione to wstawić pod grill.
Gwarantuję, że będziecie zachwyceni nowym smakiem rzodkiewki

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

migotka28 13.10.2013 22:33
fajne kolorowe danie, nigdy nie robiłam nic z rzodkiewkami zawsze jadam je na surowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak