Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z piekarnika

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartki z udek 3 szt
olej roślinny 2 łyżka
trochę wody

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z piekarnika

Ćwiartki z kurczaka kroimy na 2 części. Płuczemy, nastepnie zasypujemy przyprawa do kurczaka. Odstawiamy na ok. 45 minut w zimne miejsce. Przygotowujemy blaszkę do pieczenia, układamy nasze udka, polewamy olejem i podlewamy odrobiną wody. Pieczemy ok. 1 godziny. smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 10.03.2013 19:37
pyszny obiadek
AURELKA 21.02.2013 13:00
najsmaczniejsze
karolina1869 13.02.2013 13:43
takie lubie najbardziej
Joanna23 12.02.2013 19:10
lubię
mirosława4 10.02.2013 14:52
proste i smaczne danie
Magdalena1110 09.02.2013 20:58
dobre
Bernadeta1 07.02.2013 13:55
lubię udka pieczone w piekarniku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak