Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z patelni

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 8 szt krótkich
cebula 2 mniejsze szt
czosnek 2-3 ząbki
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z patelni

Mięso umyć i osuszyć.
Czosnek zmiażdżyć ze solą i natrzeć mięso. Oprószyć pieprzem i odstawić na 2-3 godz.
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso. Dodać pokrojoną cebulę i przez chwilę podsmażyć. Podlać wodą i dusić.
Obrócić mięso kilka razy i dusić do odparowania płynu ok 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 02.04.2017 19:59
moje smaki
katarzynka455 02.04.2017 10:30
Dziękuję bardzooo wszystkim:))
Babeczka35 02.04.2017 08:42
Bardzo smacznie.
jagoda5913 02.04.2017 00:11
ładnie wyglądają
Wafelek2601 01.04.2017 23:04
Wyglądają przepysznie
bertpvd 01.04.2017 22:38
smaczne mięsko
Renataj 01.04.2017 21:27
Proste, smaczne i apetycznie podane:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak