Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z marchewką i pietruszką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 3 szt
marchewki 2
pietruszka
olej do smażenia
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z marchewką i pietruszką

Kroki postępowania

1
Udka dokładnie myjemy i osuszamy.
Krok 1 - Udka z marchewką i pietruszką foto
2
Następnie oprószamy przyprawami i rumienimy na rozgrzanym oleju.
Krok 2 - Udka z marchewką i pietruszką foto
3
Przekładamy do garnka, delikatnie podlewamy wodą i dusimy.
Krok 3 - Udka z marchewką i pietruszką foto
4
Marchewki i pietruszkę obieramy, następnie kroimy.
Krok 4 - Udka z marchewką i pietruszką foto
5
Rumienimy na rozgrzanym oleju.
Krok 5 - Udka z marchewką i pietruszką foto
6
Dodajemy do mięska. Wszystko dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości.
Krok 6 - Udka z marchewką i pietruszką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 03.03.2017 12:54
na pewno pyszne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak