Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka zapiekane z papryką i pieczarkami

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 3 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżki
przyprawa uniwersalna 1/2 łyżki
olej 5 łyżek
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
pieczarki 20 dag
cebula 1 szt
oliwa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka zapiekane z papryką i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Olej mieszam z papryką mieloną, przyprawą uniwersalną oraz odrobiną soli i pieprzu. Udka z kurczaka nacieram marynatą.
Krok 1 - Udka z kurczaka zapiekane z papryką i pieczarkami foto
2
Mięso układam w naczyniu żaroodpornym, przykrywam. Piekę 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.
Krok 2 - Udka z kurczaka zapiekane z papryką i pieczarkami foto
3
Papryki oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w paski. Pieczarki kroję w plasterki. Cebulę obieram i kroję w piórka. Na odrobinie oliwy podsmażam papryki razem z pieczarkami i cebulą. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Podsmażone warzywa dodaję do udek. Razem zapiekam jeszcze 20 minut w temperaturze 180 stopni. Podaję z ziemniakami lub ryżem.
Krok 3 - Udka z kurczaka zapiekane z papryką i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 03.02.2016 08:19
prezentują sie bardzo ładnie i bardzo smacznie
Michał2 27.03.2015 23:53
smaczne udka
Skotka 27.03.2015 20:50
Apetyczne danie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak