Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Udka z kurczaka zapiekane z papryką i pieczarkami

5.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka
3 szt
Papryka ostra mielona Prymat
1/2 łyżki
Sklep Prymat
przyprawa uniwersalna
1/2 łyżki
olej
5 łyżek
papryka czerwona
1 szt
papryka żółta
1 szt
pieczarki
20 dag
cebula
1 szt
oliwa
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka zapiekane z papryką i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Olej mieszam z papryką mieloną, przyprawą uniwersalną oraz odrobiną soli i pieprzu. Udka z kurczaka nacieram marynatą.
Krok 1 - Udka z kurczaka zapiekane z papryką i pieczarkami foto
2
Mięso układam w naczyniu żaroodpornym, przykrywam. Piekę 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.
Krok 2 - Udka z kurczaka zapiekane z papryką i pieczarkami foto
3
Papryki oczyszczam z gniazd nasiennych i kroję w paski. Pieczarki kroję w plasterki. Cebulę obieram i kroję w piórka. Na odrobinie oliwy podsmażam papryki razem z pieczarkami i cebulą. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Podsmażone warzywa dodaję do udek. Razem zapiekam jeszcze 20 minut w temperaturze 180 stopni. Podaję z ziemniakami lub ryżem.
Krok 3 - Udka z kurczaka zapiekane z papryką i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 03.02.2016 08:19
prezentują sie bardzo ładnie i bardzo smacznie
Michał2 27.03.2015 23:53
smaczne udka
Skotka 27.03.2015 20:50
Apetyczne danie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak