Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka z grilla

5.0
(36)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Soczyste, idealnie doprawione udka z kurczaka z grilla, to mój dzisiejszy pomysł na obiad. Dla tego dania warto poświęcić czas na rozpalenie grilla! Sekretem jest oczywiście pyszna marynata.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
Przyprawa do mięs Prymat 2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
Cebula suszona Prymat 2 łyżeczki
Pieprz czosnkowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sos sojowy ciemny 2 łyżeczki
Sól ziołowa jodowana Prymat 1/2 łyżeczki
udka z kurczaka górna część 4 sztuki
olej 5 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka z grilla

Kroki postępowania

1
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, przełożyć do miseczki. Dodać do niego wszystkie przyprawy, sos sojowy i olej, dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Udka z kurczaka z grilla foto
2
Z udek usunąć skórę i nadmiar tłuszczu, a następnie delikatnie wyciąć kości.
Krok 2 - Udka z kurczaka z grilla foto
3
Mięso dokładnie pokryć przygotowaną marynatą. Miskę z mięsem w marynacie przykryć folią spożywczą i odłożyć do lodówki na 2-3 godziny. Zamarynowane mięso kłaść na ruszt rozgrzanego grilla. Grillować na rumiano z obu stron.
Krok 3 - Udka z kurczaka z grilla foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 12.07.2016 19:07
bardzo lubię
Beatris 12.07.2016 18:28
Przyjeżdżaj, zrobię jeszcze raz :D
Alex_M 12.07.2016 13:11
daawno nie jadłam, przyjeżdżam! :)
Konczi 12.07.2016 12:45
Lubię takie grillowane mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak