Udka z kurczaka w ziarnach słonecznika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kurczaka

    4 szt
  • jajka

    2 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • mąka

    3 łyżki
  • łuskane ziarno słonecznika

    1 szkl
  • przyprawa kucharek

    1 łyżka
  • olej do smażenia

  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • bulion

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka z kurczaka umyć, włożyć do gorącej wody, dodać bulionetkę, przyprawę kucharek, pieprz i ugotować do miękkości. Następnie mięso wyjąć z rosołu, przestudzić, zdjąć skórę. Panierować w mące, roztrzepanych jajkach z dodatkiem odrobiny soli i słoneczniku wymieszanym z bułką tartą. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 22.01.2013 21:11
Udka wyglądają wspaniale. Fajne jest połączenie kurczaka ze słonecznikiem.
Ada-Gaba 25.01.2012 06:56
znakomite
Wacław 03.10.2011 09:14
po prostu pycha !
Wacław 03.10.2011 09:14
po prostu pycha !
aginaa 15.06.2011 22:43
pyszne
pacpaw 07.06.2011 14:16
fantastyczne!
caroline1983 27.05.2011 12:56
Ciekawa panierka :)
Agnieszka_B 22.05.2011 08:15
podoba mi się ten pomysł:)
ElizaT 21.05.2011 09:43
super :) pięknie ! rewelacja !!!
agnieszka214 08.05.2011 10:00
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat