Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka w marynacie pomarańczowej z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4
olej 6 łyżek
sok z pomarańczy 1/2 pomarańczy
Czosnek staropolski Prymat 1/3 lyżeczki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 lyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 lyżeczka
sól
pieprz
jabłko 1
cebule 2 małe

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka w marynacie pomarańczowej z jabłkami

Do miseczki wsypać przyprawy, wlewać olej i rozmieszać. Dodać sok wyciśnięty z połowy pomarańczy i ponownie wymieszać.
Mięso oczyścić i osuszyć. Obtoczyć w marynacie i pozostawić lodówce naokoło godzinkę. Cebule obrać i pokroić na ćwiartki. Jabłko umyć i pokroić w ósemki. Cebulą i jabłkami obłożyć mięso. Piec około godziny w temp 180 st.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 06.04.2015 19:09
ciekawa marynata
ilka01 06.04.2015 08:28
pychota :)
w mojej kuchni 06.04.2015 03:40
pysznie doprawione danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak