Udka z kurczaka w kostce rosołowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kurczaka

    4 szt
  • kostki rosołowe

    2 szt
  • pieprz

    1/2 łyżeczki
  • ocet balsamiczny

    1 łyżka
  • olej

    4 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • ziemniaki

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Do miseczki wlać oliwę, dodać zmiażdżony czosnek, pieprz, sól, ocet i pokruszyć kostki rosołowe, wymieszać. Tak przygotowaną marynatą posmarować mięso, przykryć i pozostawić w lodówce na kilka godzin. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym razem z marynatą i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec około 40 minut. 15 minut przed końcem pieczenia mięsa dodać pół miękkie ziemniaki gotowane w osolonej wodzie, wymieszać z powstałym sosem i dopiec mięso razem z ziemniakami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina38 09.11.2013 21:34
też tak robię, i mięsko świetnie smakuje :)
kuklik 23.09.2013 18:13
pyszny obiadek
IlonaAlbertos 29.08.2013 18:55
Smakowite udko.
Katarzyna/kate1980 25.07.2013 22:46
pomysłowy ten przepis
romanrafal 19.07.2013 15:16
bardzo dobre
IwonaDD 07.07.2013 10:10
wyglądają na pyszne
agus198900 07.07.2013 09:51
apetyczne;) uwielbiam mięsko z kurczaka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat