Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka w kostce rosołowej

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 szt
kostki rosołowe 2 szt
pieprz 1/2 łyżeczki
ocet balsamiczny 1 łyżka
olej 4 łyżki
czosnek 2 ząbki
ziemniaki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka w kostce rosołowej

Mięso z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Do miseczki wlać oliwę, dodać zmiażdżony czosnek, pieprz, sól, ocet i pokruszyć kostki rosołowe, wymieszać. Tak przygotowaną marynatą posmarować mięso, przykryć i pozostawić w lodówce na kilka godzin. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym razem z marynatą i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec około 40 minut. 15 minut przed końcem pieczenia mięsa dodać pół miękkie ziemniaki gotowane w osolonej wodzie, wymieszać z powstałym sosem i dopiec mięso razem z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 09.11.2013 21:34
też tak robię, i mięsko świetnie smakuje :)
kuklik 23.09.2013 18:13
pyszny obiadek
IlonaAlbertos 29.08.2013 18:55
Smakowite udko.
Katarzyna/kate1980 25.07.2013 22:46
pomysłowy ten przepis
romanrafal
romanrafal 19.07.2013 15:16
bardzo dobre
IwonaDD 07.07.2013 10:10
wyglądają na pyszne
agus198900 07.07.2013 09:51
apetyczne;) uwielbiam mięsko z kurczaka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak