Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka po japońsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Mięso

udka kurczaka 2 szt.
jajko 1 szt.
mąka pszenna
masło do smażenia 0,5 kostki

Sos

sos sojowy 2 łyżki
woda 2 łyżki
ocet 1/4 szkl.
cukier 1/2 szkl.
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka po japońsku

Udka z kurczaka obtoczyć w jajku i mące, można je przeciąć na połowę.
Na patelni roztopić masło i usmażyć na małym ogniu udka z obu stron za złoty kolor.
Składniki na sos dokładnie wymieszać do rozpuszczenia się cukru.
Udka włożyć do naczynia żaroodpornego i polać przygotowanym sosem.
Piec w piekarniku przez około 40 minut, podlewając od czasu do czasu sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 21.11.2015 07:52
fajny przepis
Łukasz15 20.11.2015 22:12
Ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak