Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka z kurczaka nadziewane borowikami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 12 szt.
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Nadzienie:
borowiki 30 dkg.
cebula 1 szt.
sól i pieprz do smaku
masło klarowane do smażenia

Porada

Można użyć innych grzybów . Można także przed włożeniem mięsa do naczynia wcześniej je opiec a potem dopiero włożyć do piekarnika .

Przepis i sposób przygotowania na: udka z kurczaka nadziewane borowikami

Borowiki oczyścić , pokroić drobno , dokładnie umyć i obgotować w osolonej wodzie . Odcedzić .W naczyniu rozgrzać masło klarowane wrzucić posiekaną cebulę i zeszklić ją ,dodać odcedzone borowiki i udusić je razem z cebulą , na koniec doprawić do smaku pikantnie . Udka umyć i wytrybować kości w miejsce kości nakładać farsz z borowików jeśli trzeba to spiąć wykałaczką aby nie wychodził farsz ale niekoniecznie , na koniec oprószyć mięso papryką i kucharkiem a po wierzchu polać oliwą . Odstawić w chłodne miejsce na minimum godzinę . Po tym czasie włożyć udka do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku w temp. 200 st. ok. 1 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 19.01.2016 17:12
Na pewno pyszne mięsko;)
MAR3STA 15.01.2016 17:47
takie grzybki to mój wielki przysmak
berys18 08.01.2016 09:10
smacznie nadziane
w mojej kuchni 07.01.2016 14:28
pyszne jedzonko do zjedzenia
pestka 07.01.2016 12:03
smaczne danie
Kasnaj 07.01.2016 11:03
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak